Yllättävä käänne (ainakin melkein)

Tänään oli Laikan ekat rokotukset.
Laiskuuttani pääsin soittamaan rokotusaikoja vasta tänään, koska en ole juuri koskaan kello kahdeksan ja yhdeksän välillä hereillä. Sainkin rokotusajat jo heti tänään, joten rokottautuminen odotti jo parin tunnin päästä.

Ja koska olen tosi unelias ja laiska ihminen, tottakai menin nukkumaan siksi pariksi tunniksi ja melkein myöhästyin ajalta. Onneksi paikalla oli kahdesta eläinlääkäristä se mukavampi, joten myöhästyminen ei olisi juuri haitannut. Hän olisi ymmärtänyt.


Itse rokotustoimenpide meni hyvin. Laika antoi tehdä kaikki hienosti (paitsi hampaiden katsomisen, se ei tykkää siitä lainkaan), ripauksella kärsimättömyydellä. Se ei ollut mikään uusi juttu.
Pentu punnittiin myös ja... Tulos yllätti. Aamupaino oli 10kg. Luulin jo hetken aikaa, että Laika olisi ollut yksi isoimmista pennuista, mutta toisin oli. En sitten tiedä mikä vaaka näyttää oikein, jos mikään. Yllätyin painosta kuitenkin suuresti, Laika ei kuitenkaan liian laiha ole. Kuvassa kuitenkin näyttää vähän siltä, koska ei saanut aamulla ruokaa ennen rokotusta. Eläinlääkärikään ei painosta moittinut.


Päädyttiin kasvattajan ja Laikan sisaren omistajan kanssa siihen tulokseen, että Laika kasvaa hieman hitaammin painoa ja on kuivahko. Sitä se kyllä on, varsinkin viimeinen viikko on jäänyt vähemmälle ulkoilulle sateen vuoksi. Kumpikaan koirista ei sateesta tykkää.

Sitten päästään asiasta toiseen, nimittäin Sakken ekoihin juoksuihin.
Juoksut alkoivat 16. päivä, jolloin kämppikseni huomasi lattialla veriläikkiä. Ei siinä mitään, juoksupökät jalkaan ja menoksi. Sitten kun viikko oli kulunut, alkoi ongelmia ilmetä: Sakkea sattui pissatessa. Tottakai siinä vaiheessa tuli mieleen kaikki maailman märkäkohdut sun muut mieleen. Eläinlääkärissä todettiin koiralla vain olevan niin kovat juoksut, että sen takia se sattuu. Siispä Sakke sai 10 päivän antibioottikuurin sekä kolmen päivän kipulääkityksen. Jatkoin kuitenkin lääkitystä tänään puolikkaalla päiväannoksella, sillä pissaaminen alkoi taas sattua.



Juhannus meni meidän osalta muuten hienosti. Nukuimme koirien kanssa patjoilla lattioilla ystävämme kanssa. Yllä olevan kuvan sain ystävästä ja Laikasta, Laika tykkää tosi paljon "kummitädistään" vaikka se ei sitä näytäkään.
Perjantaina olimme Selkämeren kansallispuistossa Porin tienoilla, koska Yyterin koirarannalle emme voineet Sakken juoksujen vuoksi mennä. Vastaan tuli puistossa muitakin koiria ja ohitukset meni molempien osalta hyvin. Lauantai ja sunnuntai meni sitten vaan laiskotteluksi molempien osalta


Mites teidän Juhannus meni?

2 kommenttia:

  1. Meidän juhannus ei mennyt kovinkaan erikoisissa merkeissä. Perjantaina käytiin Kodan kanssa sukulaisten luona grillaamassa minkä jälkeen mentiin viikonlopuksi ystävälleni Kodan veljenpojan luokse. Viikonloppu sujuikin sitten meidän ihmisten osalta pelaamisen merkeissä ja koirat riehuivat keskenään vieressä. :D Lauantaina käytiin vähän meressä kahlailemassa ja Kodakin uskaltautui tällä kertaa vähän syvemmälle eikä vain pikkuisen kastanut varpaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonni! Edistystä, edistystä. Meilläkin edistytään tuon uimisen suhteen. Nykyään mennään kannustuksella kahlailemaan, muuten ei uskalleta. Ei Sakke siitä tykkää, mut pikkuhiljaa! Ollaan jo voiton puolella. :)

      Poista