Seitsemiseen tieni käy ~


Ja jälleen kerran postaus Seitsemisestä. Olen päättänyt tehdä jokaisesta kansallispuisto reissusta oman postauksensa, vaikka olisin käynyt siellä sen 10 kertaa. Joka kerta saa vain niin hyviä ja hienoja kuvia, ja joinakin kertoina tulee käytyä paikoissa missä ei ole ennen ollut. Esimerkiksi tälläkin kertaa.

Koska ystävälläni on tällä hetkellä loma, heräämme myös normaalia myöhempään. Näinä parina päivänä olemme heränneet yhden ja kolmen välillä. Onneksi koirat ovat tottuneet myös näihin myöhäisempiin heräämisiin. Laikakaan ei ole pitkään tehnyt mitään sisälle öisin ja jaksaa pidätellä koko yön (ja päivän). Ja juuri siksi lähdimme tällä kertaa normaalia myöhempään puistoon.


Mutta tosiaan. Lähdettiin ex tempore reissulle Seitsemiseen. Suuntasimme suoraan kohti Pitkäjärveä, jossa emme ole koskaan ennen olleet. Paikkaan ei mennä edes Seitsemisen "pääsisäänkäynnin" kautta vaan siitä noin parin kilsan päässä olevalta tieltä. Ensin me emme edes uskoneet pääsevämme oikeeseen paikkaan, koska tie oli niin huonossa kunnossa. Ja kuinka ollakkaan, viiden pitkän kilometrin jälkeen olimmekin määränpäässämme.



Matkan pituudesta en ole aivan 100% varma, mutta jotain 6-7 kilometrin välillä. Laika jaksoi koko matkan hienosti, ja olisi halunnut kotonakin vielä juosta vapaana. Sakke taas väsyi puolessa välissä matkaa, olihan sillä valjaat yllään ja veti minkä jaksoi. Energiaa tuli loppumatkalla lisää ja jaksoi siis viimeisen kilometrin vetää autolle. Ehkä se tiesi pääsevänsä kotiin syömään. Onhan se sellainen syöppö.


Tosiaan, meidän olisi tarkoitus Tiistai iltapäivällä lähteä noin 1000km päähän Urho Kekkosen kansallispuistoon vaeltamaan. Sakke tulee meidän ja meidän kolmen ystävän kanssa mukaan. Laika jää toiselle ystävälle hoitoon ja kissat lähtevät mummille, isän äidille. Tavoitteena olisi vetäistä Luirojärven vaellus -reitti, jonka pituus on 70-80 kilometriä. Se on pitkä matka jokaiselle meille, meistä kolme on ensikertalaista, yksi on vaeltanut pitkiä matkoja ennen ja yksi on ollut partiossa. Mutta tämä on ensimmäinen yhtä pitkä meille kaikille. Itse ainakin odotan hyvin innoissani reissua, pakkasin osan tavaroista jo kaksi viikkoa sitten.

Onko teillä tarkoitus lähteä johonkin vaeltamaan vielä tänä kesänä?

2 kommenttia:

  1. Se pitkäjärvelle vievä tie on kyllä aika kamala :D Vieläkö siellä ennen p-paikkaa oli ihan hillitön vesilätäkkö? Me käytiin juhannuksena ja vähän jännitti jäädäänkö siihen kiinni, kun vetta riitti auton pohjaan asti ja koko tien leveydeltä :D

    Teidän tuleva reissu kuulostaa kivalta, pääsispä itsekin joskus sinne asti! Mekin tänä vuonna vielä jossain käydään, ainakin Helvetinjärvellä ja Teijon kansallispuistossa tekisi mieli pyörähtää, ehkä vielä jossain kauempanakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ei onneksi ollut :D
      Meilläkin olisi tarkoitus joskus lähteä Helvetinjärvelle, silloin kun joskus aikaa on.

      Mut mä tosiaan suosittelen Lappiin lähtöä, sillä on todella kaunista ja rauhallista. Me ei tosin lähdetty tuonne mihin oli tarkoitus huonon sään vuoksi, mutta paljon (liikaa) tuli silti toisessa paikkaa vaellettua :) Pitäisi vain tehdä siitä oma postauksensa vielä, ehkä huomisen jälkeen.

      Poista