Pentuarkea


Kusta, paskaa, oksennusta... Olin jo ehtinyt unohtaa tämän suloisen pikkupentuvaiheen, vaikka vanhemmalla se olikin vielä puoli vuotta sitten.

Muutaman päivän päästä Laika täyttää 10 viikkoa. Pentu on sopeutunut uuteen kotiinsa hyvin, ehkä paremmin mitä itse odotin. Ekana yönä Laika itki, ja kahtena yönä nyt tämän 1,5 viikon aikana Laika on herännyt painajaiseen huutaen kuin syötävä. Molemmilla kerroilla oli pakko ottaa koira viereen nukkumaan, jotta se rauhoittuisi.


Sakke ja Laika tulevat yllättävän hyvin toimeen keskenään. Laika ei aluksi oikein tykännyt Sakkesta ja sen itsensä tyrkyttämisestä, mutta nykyään ne ovat kuin paita ja perse. Laika matkii Sakkea ja seuraa sitä kaikkialle, vaikka Sakke ei sitä toivoisi. Turhan rajusti Sakke vielä leikkii, mutta se on tottunut koirakavereidensa kanssa riehumaan niin paljon. Ajan kanssa sitten, kun Laika tuosta kasvaa.

Oon yllättynyt siihen, kuinka rennosti ollemme itsekin ottaneet tämän pennun. Sakken kanssa oli hermot koko ajan kireällä sen sisäsiistiksi opettamisen kanssa, mutta Laikan kanssa sitä ei ole ollut. Veikkaisin syyn olevan siinä, että Sakke oli meidän molempien ensimmäinen koira eikä oikein tiedetty mitä tulemaan pitää.



Ehkä kaikista harmillisin asia Laikassa on se, ettei sitä pysty pitämään yksin vapaana. Sakke oli pentuna tosi arka ja paljon meidän perään, eli pihalla ja metsässä kävellessä se seurasi meitä ja meni vain maksimissaan 5 metrin päähän ja tuli aina kutsusta. Laika taas on paljon itsenäisempi ja rohkeampi, ja se saattaa juosta yksinään ollessaan jopa 20 metrin päähän ennen ku palaa takaisin. Eikä se tule edes joka kerta kutsusta luokse. Kaksistaan Laika pysyy vierellä, koska Sakkekin pysyy.

Vaikka tämä asia harmittaakin, ei se maailmaa kaada. Laikassa on muuten niin paljon hyvää, että yksi asia ei haittaa. Koirat ovat jokainen yksilöitä, eivätkä kaikki ihmisetkään ole samanlaisia.



Laika kyllä kasvaa hyvää vauhtia. Ripakinttu siitä ompi tullut, joskus se on nimeltään Bambi. Hyvin pitkät jalat sillä on tällä hetkellä, joka meitä molempia lähinnä naurattaa. Värityskin on muuttunut jonkinverran tummemmaksi.

Viime viikon perjantaina Laikan ollessa 9 viikkoa, se painoi 6,9 kiloa! Se on hurja määrä verrattuna Sakken painoon, jolloin se painoi saman ikäisenä 5,9 kiloa. Sakke oli muutenkin paljon pienempi kuin Laika, mutta Laika tulee olemaan pienempi täysikasvuisena. Todennäköisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti