Reissu Seitsemisen kansallispuistoon

Blogia pukkaa.
Lähdin kirjoittamaan koirilleni sekä kissoilleni blogia (enimmäkseen koirapainoitteinen), koska miksi ei? Bloggaaminen ei välttämättä ole enää tätä päivää, mutta on kivempi itsekin muistella blogikirjoitusten kautta kuluneita kuukausia ja vuosia.


Olin siis koiramme Sakken kanssa Seitsemisen kansallispuistossa, joka sijaitsee Ylöjärven ja Ikaalisten välissä. Seitseminen on meille oiva paikka lenkkeillä, sillä se sijaitsee vain 20 kilometrin päässä kotoa ja kulkuyhteydet sinne ovat hyvät. Reittejä siellä on vaikka muille jakaa, eikä tälläkään reissulla tullut kuin kaksi ihmistä samoilla pitkospuilla vastaan. Tätä reittiä emme olleet ennen menneet ja kävelimme kartan mukaan 10 kilometriä.


Sakke ei ole koskaan ollut mikään vetävä koira, vaikka sitä me haluttiin. Se pelkää kaikkea mitä sen takaa tulee, jopa pieniä puupölkkyjä jos ne pitää edes pienintäkään ääntä tai juuttuu pienempiinkin esteisiin kiinni.
Haave kelkkaa vetävästä koirasta meni siihen, mutta tällä reissulla tajusimme mistä se tykkää: koirajuoksusta. Meillä oli maapiikki ja vaijeri mukana, josta sitten päätettiin amatöörimäisesti väsätä itsellemme vetovyö ja -naru kun huomasimme koiran haluavan juosta. Meidän väsäämät vehkeet toimivat hyvin ja matka jatkui juosten sekä hölkäten. Itsellä ja koiralla oli hyvin hauskaa, niin kauan kunnes oma polvi petti.



Sakkella on pahemman luokan vesikammo, eikä se halua olla ulkona edes silloin jos vähän sataa vettä. Tähän sisältyy siis kaikki märkä: suihku, vesilammikot, muta, loska... Mutta harjoittelulla olemme saaneet sen sietämään suihkussa käyntiä ja tuossa yksi päivä saimme sen jopa kahlaamaan vedessä. Kerron siitä lisää sitten joku kerta toisessa postauksessa.


Kun kilometrejä oli jäljellä enää kaksi, päätimme pysähtyä ja paistella makkaroita. Sakkekin sai omansa, mutta en siitä kerennyt ottamaan kuvaa kun makkara meni muutamassa sekunnissa parempiin suihin.

Mutta päivä kokonaisuudessaan: heräsimme aikaisin, kävelimme, hölkkäsimme, juoksimme, söimme ja palasimme kotiin myöhään. Oli hieno ja lämmin ilma. Koirakin nautti päivästä täysin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti